Amy van den Broek
Volledig scherm
Amy van den Broek © Wouter Schelvis

Amy van den Broek maakt comeback in Baolse Enclavecross

Met Rik Hartogs uit Drunen en Amy van den Broek uit Breda kreeg de Enclavecross twee sterke winnaars. 

Beroepsmilitair Hartogs vertrok opvallend rustig voor vijf grote bosronden van ieder 1900 meter. ,,In oktober ben ik voor de WK militairen op een neer naar Wuhan in China gevlogen. Dat zit nog een beetje in mijn lijf. Daarom heb ik de eerste twee ronden slechts Timo de Geus gevolgd.”

Onder opzwepende klanken van Sinterklaasmuziek op het parcours kwam Michiel van Nispen telkens dichter bij de leiders. Vreemd genoeg was een ronde later het gat weer enorm groot en moest Van Nispen zelfs opletten niet verschalkt te worden door Pieter Cappon. 

Glijpartij

,,Die glijpartij op het einde was niets bijzonders. Eerder in de race ging ik door mijn enkel en stond ik geparkeerd. In de laatste ronden had ik genoeg over om toch voor ze uit te blijven.” Bij de vrouwen liep na de eerste volle ronde Amy van den Broek (Sprint) op de derde plaats. In de daaropvolgende ronde plaatste ze een machtige versnelling en schoof naar de leiding. 

,,Het gaat weer lekker. Twee jaar geleden werd mijn zoontje Mats geboren. Een jaar daarna wilde ik meedoen aan de marathon van Berlijn, maar ik kreeg te maken met veel blessureleed. Nu, twee jaar later, zit ik pas weer op het goede spoor.”