Volledig scherm
Amy Rokx op weg naar de zege in de Terheijdenloop. © Wouter Schelvis

Amy Rockx en Francois van Dijke winnen Terheijdenloop

Het tweede jaar van de ‘nieuwe’ Terheijdenloop kende vandaag ook een startmogelijkheid over 10 kilometer. Francois van Dijke uit Bergen op Zoom pikte dit buitenkansje mee en won de race in 38,06 minuten. 

,,Verleden week een duathlon en volgende week samen met mijn zoon Jan-Julius een trio triathlon, dit leuke loopje past er precies tussenin”, vertelde Van Dijke terwijl Bram Rennen binnenliep. Rennen werd tweede met een dikke minuut achterstand. Op zijn beurt bleef hij Jeroen Ruigrok uit Naaldwijk voor. De man uit het Westland onderbrak zijn familieweekend op de Katjeskelder om deel te nemen. 

Bij de vrouwen won een dolblije Amy Rockx. De loopster uit Terheijden traint sinds kort bij Sprint en was na 45,33 minuten met voorsprong de snelste vrouw. Sofie Hamers van de Triathlonvereniging Breda (TVB) wist met een sprintje de tweede plaats te pakken voor Kristel Jansen. Op de oorspronkelijke afstand van vijf kilometer gingen de hoofdprijzen naar Oosterhouter Frank Kamberg en de Bredase Kaylee van Gent. Ook Van Gent liep mee als voorbereiding op een triathlon. ‘Deze tijd van 21,03 minuten is een mooie opsteker voor mijn kwart triathlon begin juni in Waalwijk.” De organisatie toonde zich uiterst tevreden met de toename van 150 nieuwe lopers. In totaal vertrokken 350 sporters vanaf de Kleine Schans.