Winnaar Ronald Cockx gaf gas van start tot finish.
Volledig scherm
PREMIUM
Winnaar Ronald Cockx gaf gas van start tot finish. © Ad Pertijs

Ambitieuze Ronald Cockx wint ‘10 van AVR’: Eerst Rucphen, dan pas Rotterdam

atletiekTerwijl alle ogen zondagmorgen gericht waren op de marathon van Rotterdam, waren er ondertussen ook nog genoeg atleten die in Rucphen liever de ‘10 van AVR’ liepen. Ronald Cockx won bij de mannen. Laury van den Berge bij de vrouwen.

 1. Opvallende switch: van succesvolle trainer, naar wéér zelf terug als speler op het veld, Roy Meijs doet het

  Opvallende switch: van succesvol­le trainer, naar wéér zelf terug als speler op het veld, Roy Meijs doet het

  Als handbaltrainer reeg Roy Meijs (31) de successen aaneen. Maar daarvoor lonkte een schitterende carrière als speler. Hij was actief in de eredivisie en stond op de drempel van Oranje. Tot twee kruisbandblessures roet in het eten gooiden: einde spelerscarrière. Maar nu, zes jaar later, is Meijs geen trainer meer, maar wéér een speler. ,,Tot mijn verbazing had ik geen last meer van mijn knie.”
 2. Harun en Hessel zijn trainers en boezemvrienden van MMA-kampioen Reinier de Ridder: ‘Lol maken en bovenal ook winnen’
  PREMIUM

  Harun en Hessel zijn trainers en boezem­vrien­den van MMA-kampioen Reinier de Ridder: ‘Lol maken en bovenal ook winnen’

  Hij staat moederziel alleen in de ring en vangt zelf alle klappen, toch kan ook MMA-vechter Reinier de Ridder niet zonder zijn team. Al jaren reist hij de wereld rond met zijn boezemvrienden Harun Özkan en Hessel Duijts. Een nadere kennismaking met de twee trainers van ‘The Dutch Knight’. ,,Als ik er niet ben, stapt Reinier de kooi in alsof hij even boodschappen gaat doen.”