Volledig scherm
THOR-atleet Alexander Siemons (links) en Kees Lazeroms (Achilles) komen samen door in de Kermisloop Heerle. © Bep Tielemans

Alexander Siemons opnieuw winnaar Kermisloop Heerle

,,Dankzij Kees Lazeroms, de winnaar van de Kermisloop Heerle over vijf kilometer, kon ik in de slotronde het tempo handhaven", reageerde Alexander Siemons (THOR), na zijn winst op de tien kilometer in Heerle.

Net als vorig jaar schreef de senioratleet uit Roosendaal de 10 km afstand op zijn naam. Onder warme omstandigheden had titelverdediger Siemons 36.52 minuten nodig. Hij overweegt zaterdag mee te doen aan de Turfloop in Schijf over 5 km. Hier zal ook Kees Lazeroms (Achilles) aan de start verschijnen, maar dan voor de 10 km. Hij won de ruim 5 km afstand in Heerle in 18.53 en besloot Siemons, met wie hij de eerste ronde samen passeerde, op het laatste stuk te begeleiden. 

Tamara Kuijlen (Diomedon) was op de 5 km de snelste vrouw in 19.54. Anita van Splunter (Spado) werd onder luid applaus van thuispubliek in Heerle als eerste vrouw verwelkomd op de 10 km na 54.48 minuten.