Volledig scherm
Latere winnares Laurey van den Berge voorop. © Bep Tielemans

Agaba en Van den Berge zegevieren opnieuw in Spadocross

Op een flink veranderd crossparcours nabij het klimbos van Natuurpoort Bergen op Zoom bewezen Oegandees Aggrey Agaba en Laurey van den Berge van Flakkee opnieuw hun klasse. Beide senior-atleten verdedigden hun titel in de Spadocross met succes. 

Agaba bleek een klasse apart. Hij bleef zijn snelste achtervolgers Niek den Exter (Scheldesport) en Timo de Geus (Spirit), toch beslist niet de minsten, in de uitdagende cross over 9600 meter bijna anderhalve minuut voor. 

Knappe prestatie

Van den Berge leverde een opmerkelijke prestatie. In het begin moest ze voortvarend gestart A-juniore Anouk van Gils voor zich dulden. Bij de doorkomst voor de tweede ronde wilde Van den Berge per se als eerste dame passeren en dat lukte. Na drie ronden kwam ze in goed 25 minuten door de finish, zich niet beseffend dat ze nóg een ronde moest afleggen voor de cross over totaal 7700 meter. Van den Berge moest haar opgebouwde voorsprong prijsgeven op Paddy Herijgers (DJA).

In de achtervolging keerde ze terug op het parcours. In het mulle zand - en dat bevat de vernieuwde Spadocross heel veel - bewees de succesvolle atlete uit het Zuid-Hollandse Sommelsdijk haar kunnen. Ze won alsnog, met Herijgers op zes seconden achter zich.

Bij de masters kon Evert van Nigtevecht (Sprint) het beste uit de voeten in de Spadocross over 7700 meter. Op de korte cross over 2500 meter won Larissa Schut (Rotterdam Atletiek) voor thuispubliek overall; Martin Oonincx was de snelste senior.

Volledig scherm
Aggrey Agaba wint de Spadocross © Bep Tielemans
  1. Zwart-Wit faalt in afwerking tegen Warande, strafcorner nekt Etten-Leur
    hockey

    Zwart-Wit faalt in afwerking tegen Warande, strafcor­ner nekt Et­ten-Leur

    De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben in een spannend duel met 0-1 verloren van Westland. De gasten bleken uiteindelijk net wat effectiever met de strafcorner. Effectiviteit in de strafcorners ontbrak eveneens bij Zwart Wit op bezoek bij Warande. Maar liefst acht strafcorners kreeg Zwart Wit in Oosterhout. Toch slaagde de formatie van Rutger Klein er niet in om hieruit te scoren en speelde het doelpuntloos gelijk tegen Warande.