Volledig scherm
Glibberen en glijden. Bijna iedereen kwam in de problemen. © Photo News

Adrie van der Poel hekelt parcoursaanpassing WK veldrijden

BIELES - Adrie van der Poel blijft de gemoederen bezig houden als het gaat om het parcours van de WK veldrijden, die dit weekeinde worden gehouden in Luxemburg. Na de controverse of hij als vader van topfavoriet Mathieu van der Poel wel of niet de omloop in Bieles had mogen bouwen, hekelt hij nu aanpassing die donderdag is gedaan nadat veel renners tijdens de verkenning onderuit waren gegaan.

,,Nu is die strook gevaarlijk, maar ze hadden beter kunnen wachten tot zaterdag. Het weer kan namelijk nog helemaal veranderen", oordeelt Van der Poel in Gazet van Antwerpen. Volgens hem was het beter geweest om de gewraakte strook over een verraderlijk gladde, schuine kant tijdelijk gesloten te houden tijdens de verkenning en training.

Nu koos de UCI ervoor om het parcours enkele meters te verleggen zodat de renners en rensters er ook onderlangs over een vlakkere strook kunnen passeren. De schuine kant was juist een van de punten in het parcours waar de technisch vaardigere renners het verschil kunnen maken. Mathieu van der Poel is zo'n renner. Vader Adrie van der Poel heeft al verzekerd dat hij de omloop nooit zou bouwen of aanpassen in het voordeel van zijn zoon.

Donderdag gingen alvast hele volksstammen onderuit op de gladde helling. De technische vaardige Marianne Vos was een van hen.

Volledig scherm
Ook Marianne Vos ging onderuit op de gewraakte schuine kant © Cor Vos