Volledig scherm
Arno loopt rechts. De lach is even van zijn gezicht verdwenen. © Arno en Meriem

7 marathons in 7 dagen, dag 6: ‘Het lichaam roept stop, de geest schreeuwt: dat nooit’

videoHet bruidspaar Arno (38) en Meriem (36) van Triest is nog maar één dag en één marathon verwijderd van het voltooien van hun wereldwijde monsteronderneming. In het Aurocanapark van de Chileense hoofdstad Santiago werkten ze afgelopen nacht wedstrijd nummer 6 van de World Marathon Challenge af. Woensdagavond hopen ze hun huwelijksreis in stijl af te ronden op Miami’s South Beach.

,,Alweer geen daglicht. Alweer maag- en darmproblemen. Maar we hebben het overleefd”, laat de in Noordhoek opgegroeide en in Putte wonende triatleet Arno van Triest weten als hij op weg is naar de luchthaven van Santiago. Het vele vliegen tussen de zeven continenten waarop de zeven marathons binnen zeven dagen gelopen moeten worden, blijkt de ‘killing factor’ te zijn in de hele onderneming. Ook al omdat de veertig deelnemers tussen de marathons door alleen het gecharterde VIP-toestel kunnen slapen en eten.

,,Na tien kilometer kreeg ik weer maag- en darmproblemen. Gewoon door gebrek aan normaal voedsel de laatste dagen. Na de pitstop was het knokken tot het einde”, zegt Arno van Triest. Toch kwam hij nog als derde over de steep. Een teken dat hij niet de enige is die lijdt.

Zijn kersverse Spaans-Marokkaanse bruid Meriem Achab Zekri loopt de marathons als een metronoom zo lijkt het. ,,Tot de 33de kilometer ging ik als een speer en toen werd het een gevecht. Vooral tegen een lichaam dat stop roept! Maar de geest schreeuwt: dat nooit!.”

Woensdagmiddag 15.30 uur lokale tijd, anderhalf uur nadat het vliegtuig vanuit Santiago is geland, beginnen de twee in Miami aan de laatste van de zeven marathons. De Challenge bestaat eruit dat die zeven exact binnen zeven dagen moeten worden afgewerkt. Dat is om precies te zijn 168 uur. Gerekend vanaf het startschot op de Zuidpool betekent het dat de lopers in Miami tot 8 uur de volgende morgen de tijd hebben om de klus te klaren. Meriem is echter vast van om in Florida haar snelste tijd van de week te lopen. Arno perste er in Santiago alles uit om als derde te finishen. ,,Daar ga ik in Miami zeker spijt van krijgen, maar dat mag de pret niet drukken. Miami here we come.”

Gelopen tijden tot dusverre:

Arno van Triest: Zuidpool: 3.49; Kaapstad: 3.36; Perth: 3.47; Dubai: 3.52; Madrid: 3.33; Santiago de Chili: 3.47. (Stand algemeen klassement: vierde)

Meriem van Triest - Achab Zekri: Zuidpool: 4.39, Kaapstad: 4.45, Perth: 4.32; Dubai: 4.39; Madrid 4.31; Santiago de Chili: 4.33. (Stand algemeen klassement: vierde)

Volledig scherm
Arno en Meriem van Triest lopen in 7 dagen, 7 marathons op 7 continenten.
Volledig scherm
Meriem loopt de zesde van zeven marathons. © Arno en Meriem