Ludo Kools volgt geconcentreerd zijn stootbal op het NK driebanden. Dinsdag versloeg hij Barry van Beers in vijf sets en gaat daarmee door naar de kwartfinale.
Volledig scherm
PREMIUM
Ludo Kools volgt geconcentreerd zijn stootbal op het NK driebanden. Dinsdag versloeg hij Barry van Beers in vijf sets en gaat daarmee door naar de kwartfinale. © Ton Smilde

53-jarige bouwvakker uit Hoogerheide verrast bij debuut op NK driebanden

NK DriebandenLudo Kools, een 53-jarige debutant, is voorlopig dé verrassing op het NK driebanden. De bouwvakker uit Hoogerheide plaatste zich dinsdag voor de kwartfinale van de Jumbo Masters. De Hagenaar Jeffrey Jorissen was daar ook toe op weg. Tot zijn zwangere vrouw belde dat de weeën begonnen waren. Hij maakte zijn laatste partij niet meer af en vertrok halsoverkop huiswaarts.

  1. ZLM Tour gaat ook dit jaar niet door vanwege onzekerheid over versoepelingen

    ZLM Tour gaat ook dit jaar niet door vanwege onzeker­heid over versoepe­lin­gen

    De 33ste editie van de ZLM Tour gaat ook dit jaar niet door. De organisatie van de Nederlandse etappekoers laat weten dat er zo kort voor de start van de wielerwedstrijd nog te veel onzekerheid is over de snelheid waarmee noodzakelijke de versoepelingen worden doorgevoerd. ,,Dit geeft met name bij de dertig gemeenten die bij het evenement betrokken zijn te weinig vertrouwen", aldus projectleider Niels Geven van organisator Libéma Profcycling.