Dossier

Amateur­voet­balPijlen»

 1. Petje af voor wielermannen als Rein
  COLUMN

  Petje af voor wielerman­nen als Rein

  Nog even en dan is het 70 jaar geleden dat Wim van Est met zijn gele trui op de Aubisque het ravijn in kukelde. Rein Lambregts kan er over vertellen alsof het de dag van gisteren was. De Oosterhouter bijt zich al jaren vast in de historie van de regionale wielersport. Thuis op zolder heeft hij een museum ingericht dat alleen per vlizotrap te bereiken is en in de boekenkast staat een reeks naslagwerken over West-Brabantse Tourrenners, West-Brabantse kampioenen en de Gouden Jaren Vijftig van de West-Brabantse Wielersport.
 2. Etten-Leur wint hockeytopper van Schiedam, Zwart-Wit stijgt naar tweede plaats in Overgangsklasse
  hockey

  Et­ten-Leur wint hockeytop­per van Schiedam, Zwart-Wit stijgt naar tweede plaats in Overgangs­klas­se

  Koploper waren de hockeyers van Etten-Leur al, met de knappe zege in en tegen Schiedam erbij zijn ze in de eerste klasse B nu ook de ploeg met de minste verliespunten, slechts twee. De Etten-Leurse vrouwen boekten eveneens winst, de derde alweer op een rij. De mannen van Tempo pakten na lange tijd ook weer drie punten en lopen hiermee wat weg van de onderste plaatsen in hun klasse. De mannen van hockeyclub Zwart-Wit hebben met een 1-3 overwinning bij Upward goede zaken gedaan. In de overgangsklasse A stijgt de ploeg naar de tweede plaats.
 3. Kwist kwam, zag en wint voor vijfde keer marathon Etten-Leur
  marathon brabant

  Kwist kwam, zag en wint voor vijfde keer marathon Et­ten-Leur

  Op de dag dat zijn parkoersrecord aangevallen zou worden door de Belg Stef Simons, won Patrick Kwist in Etten-Leur toch weer gewoon zelf ‘zijn’ Marathon Brabant. De Rotterdammer finishte in een keurige tijd van 2.32.27. Drie minuten later kwam Roy Werner uit Dordrecht op de Markt als tweede over de streep. De derde plek was voor SP-kamerlid Michiel van Nispen, die tot zijn eigen verrassing een pr liep: 2.41.56.