Volledig scherm
Jeugdleden op hun 'eigen' kunstgrasveld. © William Hoogteyling

Strijense voetbalclub doet kunstgras in de ban

STRIJEN - Voetbalvereniging Strijen laat jeugdelftallen niet meer spelen op kunstgras, terwijl bij 's-Gravendeel de jongeren voorlopig alleen op natuurgras trainen.

Andere clubs in de Hoeksche Waard wachten af of de rubber korrels op het nepveld daadwerkelijk kankerverwekkend zijn. Wedstrijden van de Strijense jeugd werden al van het kunstgrasveld geschrapt, maar nu worden vanaf dinsdag ook de jeugdtrainingen uitsluitend op het ouderwetse grasveld gegeven.

Kosten
Voorzitter Hans van der Kellen nam het besluit samen met de gemeente, die als eigenaar van het veld ook de kosten voor de te nemen maatregelen op zich neemt. Zo komt er onder meer noodverlichting rond het derde veld, zodat daar in de avonduren gevoetbald kan worden. In Binnenmaas, dat beschikt over vier kunstgrasclubs wordt verschillend gereageerd op het Strijense voornemen.

Weinig klachten
FC Binnenmaas laat de jeugdspelers nog op nepgras trainen 'omdat er weinig klachten van verontruste ouders zijn binnen gekomen'. 's-Gravendeel heeft al wel maatregelen genomen. ,,De trainingen van de jeugdteams zijn verzet naar het trainingsveld met natuurgras'', zegt voorzitter Harrie Willemstijn.

Check
,,Ook hebben wij ons aangemeld voor de zogeheten SBR-check, om te laten controleren of het rubber op ons kunstgrasveld veilig is. En we zijn heel benieuwd naar de uitkomsten van het RIVM-rapport over de risico's van velden met granulaatkorrels.''