Volledig scherm
Vrijdag blijft het overwegend bewolkt. © BELGA

Wisselvallig weer op komst, zacht voor de tijd van het jaar

ETTEN-LEUR - De komende week wordt het naar verwachting iets koeler en gaat het met name aan de kust stevig waaien. In de komende dagen daalt de temperatuur en trekken dikke wolkenvelden ons land over. ,,In de zon op een terrasje zit er even niet in'', zegt Raymond Klaassen van Weerplaza.

Toch blijft het qua temperatuur wel zacht voor de tijd van het jaar. ,,De temperatuur zal de komende week rond de 8 a 10 graden liggen. Dat is iets hoger dan normaal'', aldus Klaassen.

Opklaringen, later soms regen
Vanavond zijn er eerst nog wat opklaringen. Geleidelijk komt er meer bewolking. De minima liggen rond 4 graden. Vrijdag is er vrij veel bewolking en kan er wat regen vallen. Het zuidwesten blijft waarschijnlijk droog.

In de middag wordt het vanuit het westen op de meeste plaatsen droog. Het wordt 7 tot 9 graden bij een matige, aan zee soms vrij krachtige west tot noordwestenwind. Het weekend verloopt vrijwel droog. Wel is er veel bewolking. Zaterdag is het rond 6 graden. Zondag wordt het een graad of 8, maandag loopt het kwik op naar 11 graden.

Widget door Weerplaza

  1. Video | Productie van omliggende bedrijven stilgelegd door waterlekkage in Tilburg

    Video | Productie van omliggende bedrijven stilgelegd door waterlekkage in Tilburg

    * UPDATE 10.45 UUR * TILBURG - Snackfabriek Ad van Geloven en gebakproducent Maître Paul in Tilburg hebben behoorlijke schade opgelopen door de lekkage aan de waterleiding in de nacht van donderdag op vrijdag in Tilburg. Doordat de watertoevoer stopte, moesten beide bedrijven de productie stilleggen. Hoewel tegen achten het lek gedicht was, had een deel van de wijk Stokhasselt tegen tien uur nog geen water.