Volledig scherm
Volkan Tasdan van 't Rijks in Bergen op Zoom won in 2012.

West-Brabantse week: Onderzoek ziekte Tijn wordt tegengewerkt, maatregelen tegen storm en meer

ETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?

Onderzoek naar ziekte van Serious Request-held Tijn tegengewerkt door farmaceut

De 6-jarige Tijn haalde tijdens Serious Request 2,5 miljoen euro op voor kinderen met longziekten in derde wereldlanden, maar het onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte waar hij zelf aan lijdt stagneert wegens het niet verstrekken van informatie door een Indiase farmaceut. Hij lijdt aan een zeldzame vorm van hersenstamkanker, DIPG. Dat is niet te behandelen met reguliere chemokuren, maar het bestaande chemo-medicijn Carmustine kan de ziekte bestrijden als het inde hersenstam wordt geïnjecteerd. Het Indiase bedrijf Emcure wil de missende informatie die hiervoor nodig is alleen nog niet vrijgeven.

'Larissa' (16) uit Breda via pooier in prostitutie

'Larissa' uit Breda is pas 16 jaar als ze door de Helmonder T. B. in de prostitutie terecht komt. Hij regelde afspraakjes voor haar en reed haar rond. "Hij heeft me kapot gemaakt", schrijft Larissa in een brief die wordt opgelezen tijdens de zitting. Over twee weken is de uitspraak.

Zeeland neemt maatregelen tegen storm met springtij

Waterschap Scheldestromen zet zich schrap voor de verwachte storm en springtij dit weekend. Bij Vlissingen wordt een waterstand verwacht van 3,30 meter plus Normaal Amsterdams Peil (NAP).

Geen treinen naar Roosendaal door brand in onderstation

Van en naar Roosendaal reden dinsdag de hele dag geen treinen als gevolg van een brand in een onderstation. De brand had in de nacht van maandag op dinsdag kortsluiting veroorzaakt in het onderstation, waardoor er geen stroom meer op de bovenleiding stond.

Wel of geen verbod op mobieltjes in de klas?

Een school in Deventer, het Vlier, verbiedt bij wijze van experiment mobiele telefoons in de klas. Volkan Tasdan, docent filosofie en maatschappijleer op ’t Rijks in Bergen op Zoom snapt daar helemaal niets van. Hij is juist voor het gebruik van mobieltjes in de klas. Dat kan een verrijking zijn in de les volgens hem.

Volledig scherm
ANP KIPPA