Volledig scherm
Foto: ANP

Weggebruikers worden niet blij van het centrum van Breda en knooppunt Zoomland

ETTEN-LEUR - De snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven staan in de top drie van knelpunten op snelwegen. Op de eerste plek staat de A4 tussen Den Haag en Leiden. De ANWB onderzocht onder haar leden de grootste knelpunten op lokale wegen en snelwegen. Conclusie: ook West-Brabant doet lekker mee.

Op basis van de 4000 reacties stelde de ANWB een lijst met honderd verkeersknelpunten samen. Zes van de honderd verkeersknelpunten liggen in West-Brabant. De meest opvallende in deze korte lijst is het centrum van Breda. Weggebruikers ergeren zich in de stad aan de verkeerslichten. Bij het minste of geringste verkeersaanbod slibben de wegen in en om het centrum al dicht. Ook bij het knooppunt Hooipolder (A27/A59) zijn de verkeerslichten ter hoogte van Raamsdonksveer een doorn in het oog van menig weggebruiker.

De N59 bij Hellegatsplein, de A27/A58 bij Ulvenhout en de knooppunten Klaverpolder (A16/A17) en Zoomland (A4/A58) 'blinken uit' in grote verkeersdrukte en zijn soms ook letterlijk een verkeersknelpunt.