Volledig scherm
© Thinkstock

Vanavond uitslag Café Top 100: deze West-Brabantse horecazaken behaalden eerder al prijzen

ETTEN-LEUR - Maar liefst zestien Noord-Brabantse cafés staan er in de Café Top 100 van 2016. Maandagavond wordt bekend welk café in Nederland op de eerste plek staat. Vooruitlopend op de bekendmaking van het beste café van 2016 zetten we alvast enkele West-Brabantse winnaars van eerdere horeca-verkiezingen op een rijtje. Een selectie:

Beste café
De Beyerd in Breda is al twee keer uitgeroepen tot Beste Café van Nederland, namelijk in 1995 en 2009.

Beste terras
In juli was het Het Hooihuis in Roosendaal wat het beste terras van 2016 had. "Een feest om op dit terras te mogen zijn", luidde het oordeel van de jury. Tijdens de vele voorrondes werden de kandidaten bezocht door mysteryguests, de vakjury en de hoofdjury. Er werd onder meer gelet op service van het personeel, uitstraling van het terras en de snelheid van de bediening. Het Hooihuis won in 2013, 2014 en 2015 al de publieksprijs.

Beste cafetaria's
De afgelopen jaren vielen diverse cafetaria's in West-Brabant in de prijzen. Zo behaalde Cafetaria-eethuis Van Holst annex IJssalon Smaak in Dongen in 2012 de eerste plaats in de Cafetaria Top 100. In 2014 werd Bon Appetit in Rijsbergen uitgeroepen tot de beste cafetaria van het land.

Beste ijs
West-Brabant heeft ook diverse goede ijsmakers. Bon appetit in Rijsbergen werd in 2008 uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland. IJssalon Crusio in Bergen op Zoom won in 2012 de Gouden IJscreatie 2012 tijdens de vakbeurs IJsVak. In hetzelfde jaar eindigde de koffie van de espressobar van Crusio op de tweede plaats van de Nationale Koffietest van het AD.

Lekkerste worstenbroodje
Wat betreft worstenbroodjes heeft West-Brabant een ijzersterke reputatie. De regio leverde al diverse winnaars. Zo werd Jürgen van Dongen uit Terheijden in april opnieuw de bakker van het lekkerste Brabantse worstenbroodje. De Terheijdense bakker won de prijs voor de vijfde keer. De broodjes van Van Dongen scoorden volgens de jury het beste op alle onderdelen.