Volledig scherm
Waar tot vorige week de Korte Brug lag, is nu een gapend gat. © Cor de Kock

Toegang tot Gorcumse binnenstad is gevaarlijk

GORINCHEM - De stremming van de Korte Brug over de sluis in Gorinchem leidt tot gevaarlijke situaties. De gemeente had gehoopt dat verkeer het centrum over andere routes zou verlaten, maar dat kiest massaal voor de tweede brug over de sluis.

Zeker als de brug open staat, blijkt de route dan te smal. Waar tot vorige week de Korte Brug lag, is nu een gapend gat. Het Merwedekanaal vormt - voor wie niet wil omlopen - een onoverkomelijke barrière. De binnenstad heeft daardoor ook gelijk een heel ander aanzien.

7,5 miljoen
​De brug wordt in de hal bij Mercon aan de Nieuwe Wolpherensedijk gerenoveerd. Maandagavond 8 augustus plaatst de aannemer de constructie, die in 1972 is gebouwd, weer terug. Dat doet Hollandia, een zusterbedrijf van Mercon.

Die dag wordt ook begonnen met werkzaamheden aan het sluizencomplex in het Merwedekanaal. Hierdoor is deze route voor de scheepvaart bijna de gehele maand augustus gestremd. Zo gaat er onder meer gewerkt worden aan de deuren. Ook voor deze onderhoudsklus wordt het complex van Mercon gebruikt. De klus kost 7,5 miljoen euro.