Volledig scherm
Hans van Stralen (67) uit Nieuwendijk won zondagavond een BMW. © Videostill RTL XL

Tennisleraar overspoeld met appjes na winnen BMW in Miljoenenjacht

NIEUWENDIJK - Honderden appjes en mailtjes heeft tennisleraar Hans van Stralen (67) uit Nieuwendijk (Hoeksche Waard) inmiddels gekregen, nadat zondagavond in Postcode Loterij Miljoenenjacht te zien was hoe hij een gloednieuwe BMW won.

Zelf was Van Stralen, die al 43 jaar tennisles geeft in de Hoeksche Waard, er al even van op de hoogte dat hij een mooie auto had gewonnen in het televisieprogramma op RTL4. Op 5 oktober was hij samen met in totaal vijftig inwoners uit Zuid-Beijerland en Nieuwendijk met postcode 3284 afgereisd naar de studio in Amsterdam om daar een opname bij te wonen.

Door als snelste uit het publiek het goede antwoord te geven op te vraag hoeveel dagen het deze zomer 25 graden of meer in Nederland was geweest - 31- kreeg hij de keuze om met vier anderen te strijden om een finaleplaats in het Gouden Koffer Spel of om een koffer te kiezen waar een mooie prijs in kon zitten. Hij koos voor de koffers en haalde er een auto uit.

Felicitaties
"Het is zo'n mooie prijs", reageert een blije Van Stralen nu. Vlak na de opnames werd hem nog gevraagd om het goede nieuws niet op social media te delen tot de uitzending geweest was en daarom waren nog niet al zijn leerlingen op de hoogte. Daarom regende het na de uitzending felicitaties per app en mail.

Binnenkort kunnen zijn leerlingen Van Stralen zien rijden in de BMW 2. "We mogen zelf de inrichting en de kleur kiezen. Ik denk dat we voor gebroken wit gaan."