Volledig scherm
© Bol.com

'Elektronisch speelgoed gaat het goed doen op pakjesavond'

ETTEN-LEUR - Op de verlanglijstjes met geschenken voor het heerlijk avondje staan dit jaar elektronisch speelgoed en Escape Room The Game hoog genoteerd. Dat zegt internet-warenhuis Bol.com, dat ieder jaar de Sinterklaas-cadeautrends voorspelt.

De vraag naar ‘traditioneel’ speelgoed is dit jaar enorm groot. Knutselspullen en bordspellen blijven onverminderd heel populair, al zijn de traditionele varianten vaak in een nieuw jasje gegoten.

Escape Room the Game

Ook innovatieve knutselpakketten als de Bunchems en de Zentangle verkopen erg goed. Bij de bordspellen is er naast interesse voor klassiekers als 30 Seconds, Monopoly en De Kolonisten van Catan ook interesse in nieuwkomers als Escape Room The Game, Colt Express en De Slimste Mens Ter Wereld. Escape Room The Game staat in de top-3 van best verkochte bordspellen en speelt in op de hype van de ‘echte’ Escape Rooms. Het werd eerder deze maand uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2016.

Verdubbeling

De populariteit van de elektronische dieren zet dit jaar door. Dat wordt duidelijk uit de verdubbeling van de verkoopcijfers in vergelijking met vorig jaar. De nieuwste rage zijn de Hatchimals, beestjes die kinderen zelf ‘uitbroeden, opvoeden en verzorgen’. Maar ook aap Zoomer Chimp en robothond Teksta Puppy blijven populair. En voor grote kinderen is de drone nog steeds het ultieme elektronische speelgoed.

Pokémon

Behalve op speelgoed hopen kinderen ook op games, boeken, films en muziek op Sinterklaasavond. Een opvallende, teruggekeerde trend onder de games is Pokémon. De nieuwste games Pokémon Moon en Pokémon Sun, die vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn, prijken hoogstwaarschijnlijk op menig verlanglijstje, aldus Bol. Dat geldt ook voor games zoals Just Dance 2017 en Lego Dimensions.

Tv-series

Op verlanglijstjes van volwassenen zijn tv-series ieder jaar een veelgevraagd geschenk. Uitschieter op dat gebied is dit jaar de dvd van het zesde seizoen van Game Of Thrones. Gameliefhebbers hopen dit jaar onder meer op Battlefield 1, FIFA 17 en Call of Duty.

De zak van Sinterklaas wordt verder gevuld met voetbalbiografieën en het intrigerende boek Judas van Astrid Holleeder. Muziekliefhebbers kijken uit naar de nieuwste cd’s van Robbie Williams, Kensington, Rolling Stones, Michael Bublé en Metallica.

Top 10

De volgende tien cadeaus die het online-warenhuis het vaakst verwacht terug te zien op de verlanglijstjes van dit jaar:

1. LEGO Nexo Knights De Fortrex (speelgoed)
2. Escape Room The Game (bordspel, speelgoed)
3. Hatchimals Pengualas Roze (speelgoed)
4. Pokémon Moon & Sun (game)
5. Finding Dory (dvd)
6. Game of Thrones S6 (dvd)
7. Judas – Astrid Holleeder (boek)
8. De wereld van de Gorgels, Jochem Myjer (kinderboek)
9. Cd K3 – Ushuaia (muziek)
10. Cd Robbie Williams – Heavy Entertainment Show (muziek).

Volledig scherm
© Thinkstock