Volledig scherm
De minderjarige asielzoekers worden opgevangen in een pand aan de Baden Powellaan. © Google Streetview

COA koopt tweede pand in Tilburg voor opvang minderjarige asielzoekers

TILBURG - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een tweede pand gekocht voor de vestiging van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's) in Tilburg. Het gaat om een leegstaande woning aan Baden Powellaan 95.

Daar worden rond de twintig asielzoekers ondergebracht. De amv'ers die er vanaf september komen te wonen, zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en hebben geen verblijfsstatus. Stichting Nidos begeleidt de jongeren.

De directe buren werden al door het COA geïnformeerd en op een bijeenkomst uitgenodigd, maar niet iedereen in de directe omgeving blijkt van de komst te weten. Zo zijn de bewoners aan de overzijde van de straat - naar eigen zeggen - niet geïnformeerd.

Ingelicht
Het COA wil op drie verschillende locaties in de stad zo'n zestig alleenstaande minderjarige vreemdelingen opvangen. Eerder werd daarvoor een pand aan de Stationsstraat gekocht. In mei ontstond daar nog ophef. Het college van B en W bleek in de eerste instantie niet te zijn ingelicht over dat plan. Ook de gemeenteraad wist van niets.

Dit keer is Tilburg wel op de hoogte gesteld, laat een woordvoerder van de gemeente weten.