Volledig scherm

2016 op Facebook: hilarische, meeslepende en emotionele berichten

Het einde van het jaar nadert en dat betekent ook de tijd van lijstjes en overzichten. Naast het algemene nieuwsoverzicht hebben we ook een apart Facebookoverzicht. Welke berichten zijn er in 2016 het meest gelezen? Een greep uit onze pagina's:

10. Hilarische video met Etten-Leurenaren die Engels spreken

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders, in vergelijking met andere niet-Engelstalige landen, het best Engels spreken. Voor het Vlaamse tv-programma 'De ideale wereld' reden genoeg om dat eens te ondervinden. En waar deden ze dat? In Etten-Leur. Vermomd als BBC verslaggever ging Luke Haekens de straat op en kwam terug met hilarische reacties.

9. Roosendaalse Commando's stabiliseren vrouw na ongeluk op A58

Ze doken vanuit het niets op, hielpen een vrouw op de A58 na een ongeluk en waren zo weer weg. Of het nou door de camouflagepakken komt, weten we niet, maar de hulp kwam precies op tijd.

8. Terminaal ziek, maar wel zijn zoon het kampioenschap zien halen in Dongen

Een hele wedstrijd zou te veel zijn, maar één helft ging prima. De terminaal zieke Jozef Oomens (67) wilde nog één keer naar het voetbal en dan de kampioenswedstrijd van zijn zoon.

7. Oosterhouts koppel overleeft Temptation Island, Regilio vraagt Kirsten ten Huwelijk

Het Oosterhoutse koppel dat weken te zien was in het televisieprogramma Temptation Island bewees elkaar trouw te zijn. Maar daar bleef het niet bij; er werd een huwelijk beklonken.

6. Kelly van Zon wint weer goud op de Paralympics

Kelly van Zon uit Dongen won voor de tweede keer goud op de Paralympische Spelen met tafeltennis. Mooie prestatie!

5. Bergse stem van de V&D is na 30 jaar verstomd

Het oudste warenhuis van Nederland heeft dit jaar zijn deuren gesloten. Het vertrouwde beeld van de V&D in vele stadscentra verdwijnt en zo ook de omroepstemmen die daarbij horen.

4. Foto: Peperbus is weer aangekleed voor Koninklijk bezoek

Met carnaval moest het pak helaas uitblijven vanwege de storm, maar gelukkig kreeg de Peperbus een herkansing voor het Koninklijk bezoek. Kijk hem stralen.

3. Live poll met Rico Verhoeven en Badr Hari

De wedstrijd van de eeuw werd het genoemd. Hoewel de commotie voor de strijd spannender was dan de wedstrijd zelf. En dat bleek ook uit onze live poll op Facebook.

2. Foto: Tijn de held van Breda. Van Nederland. Van 2016.

Natuurlijk mag hij niet ontbreken. Tijn, onze Tijn. Onze held van 2016.

1. Student steelt de show met ‘Breda, Breda’ bij het Glazen Huis

En hoewel we dachten dat ook Tijn hier de lijst zou aanvoeren, is het toch Ward die niet alleen voor het Glazen Huis, maar ook op Facebook de show steelt met zijn versie van 'New York, New York'. Zingen jullie nog één keer mee? 'Breda, Bredaaa...'