Medewerkers van waterschap Brabantse Delta en Defensie oefenen aan de Noordlandseweg in Bergen op Zoom met een mobiele noodwaterkering. Doel van de oefening is voorbereid zijn op een mogelijk gebruik van het Volkerak Zoommeer als waterbuffer. Dit was in 2019, het waterschap heeft zeker twee keer per jaar rampenoefeningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van waterschap Brabantse Delta en Defensie oefenen aan de Noordlandseweg in Bergen op Zoom met een mobiele noodwaterkering. Doel van de oefening is voorbereid zijn op een mogelijk gebruik van het Volkerak Zoommeer als waterbuffer. Dit was in 2019, het waterschap heeft zeker twee keer per jaar rampenoefeningen. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Zo zorgt het waterschap ervoor dat West-Brabant droge voeten houdt

BERGEN OP ZOOM - Water, het kwam met bakken uit de hemel de afgelopen weken.  Het noodweer in Duitsland, België en Limburg zorgde voor talloze overstromingen.  Al dat water moest uiteindelijk richting zee, door Brabant. Hoe is daar op voorbereid?

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.