Het vrijdagmiddaggebed in de El Fethmoskee in Bergen op Zoom. Tijdens corona nog altijd bijgewoond door zo'n 100 tot 150 gelovigen, aldus een woordvoerder van de moskee. Maar afgelopen vrijdag waren het er beduidend minder.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vrijdagmiddaggebed in de El Fethmoskee in Bergen op Zoom. Tijdens corona nog altijd bijgewoond door zo'n 100 tot 150 gelovigen, aldus een woordvoerder van de moskee. Maar afgelopen vrijdag waren het er beduidend minder. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Moslims over ramadan en de avondklok. ‘Overnachten in de moskee? Onzin, pure sensatieverhalen’

De aankomende ramadan wordt een hele puzzel voor de moslimgemeenschap in West-Brabant. Het traditionele nachtgebed en het gezamenlijk eten na zonsondergang verdragen zich maar moeilijk met de avondklok.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.