Volledig scherm
Brabant is dé regio als het gaat om distributie en logistiek. Tussen de Rotterdamse haven en de landsgrens fungerend als de poort naar Europa. Met tien miljoen van het Rijk willen Midden- en West-Brabant distributie en logistiek gaan verduurzamen en verslimmen. © Johan Wouters / het fotoburo

Midden- en West-Brabant krijgen 10 miljoen van het Rijk voor verduurzaming

BREDA/DEN HAAG - Het Rijk trekt tien miljoen uit voor een betere samenwerking tussen West-Brabant en ’t Hart van Brabant. Het geld is bedoeld om het gebied, als logistieke regio, duurzamer en slimmer te maken op het gebied van industrie. En zo de lokale economie, van Tholen tot Oisterwijk, te versterken.

Het bedrag komt voort uit een zogenaamde ‘Regio Deal’, waarbij het Rijk helpt om regionale opgaven aan te pakken. Volgens burgemeester Paul Depla gaat het om economische samenwerking tussen beide regio’s. Hij spreekt van een belangrijke impuls: ,,Om met ondernemers en kennisinstellingen de economie duurzaam te versterken”.

Proeftuinen

Midden- en West-Brabant hebben een pakket van negentien projecten opgesteld waar ze samen mee aan de slag gaan. De regio’s willen in de periode 2019 tot en met 2022 gaan fungeren als proeftuin, op zoek naar de meest verantwoorde vorm van productie en distributie. In samenwerking met onderwijsinstellingen en bedrijven.

Uit heel Nederland kwamen er 88 voorstellen binnen voor de Regio Deals. Twaalf van de voorstellen worden nu ook echt financieel gesteund door het Rijk. In totaal is er ruim 200 miljoen euro beschikbaar voor deze deals, met daarin ook tien miljoen gereserveerd voor Midden- en West-Brabant. Bedoeling is dat ook het gebied zelf bijdraagt: het Rijk betaalt 50 procent, de andere helft is voor de regio.

Goed nieuws uit Den Haag. De plannen voor economische samenwerking tussen Hart van Brabant en West-Brabant beloond met 10 miljoen. Belangrijke impuls om met ondernemers en kennisinstellingen de economie duurzaam te versterken. https://t.co/N3Yz5xJrIe

— Paul Depla (@PaulDepla) 16 november 2018

Poll

Het staat iedereen vrij om in een boerka te lopen.

  • Eens (0%)
  • Oneens (100%)
5 stemmen