Volledig scherm
© Thinkstock

Eigenaar bepaalt mede waarde van de woning

ETTEN-LEUR - Woningeigenaren bepalen vanaf 1 augustus samen met de belastingdienst de juiste waarde van de woning. De verwachting is dat er daardoor minder bezwaren worden ingediend.

De zogeheten WOZ- waarde is de basis voor de gemeente-, waterschaps- en inkomstenbelasting. De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelde tot op heden jaarlijks de waarde vast van alle woningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal, Dongen, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Woensdrecht en Zundert. In plaats van achteraf bezwaar te maken tegen de vastgestelde waarde kunnen woningeigenaren in deze gemeenten nu vooraf digitaal de gegevens controleren. Woningeigenaren hebben zelf vaak het beste beeld van de staat van hun woning. 

Het controleren van de gegevens kan vanaf 1 augustus op de site bwbrabant.nl. Na controle kan de eigenaar van de woning akkoord gaan met de gegevens of wijzigingen doorgeven. De BWB onderzoekt vervolgens de voorgestelde wijzigingen en aanvullingen en informeert de woningeigenaar per mail wat er mee wordt gedaan. Eventuele aanpassingen kunnen gevolgen hebben voor de WOZ-waarde in februari 2018.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

Poll

Het staat iedereen vrij om in een boerka te lopen.

  • Eens (0%)
  • Oneens (100%)
5 stemmen