Corona in Brabant | ‘Corona-proof? Altijd binnen zitten is ook geen optie’

PodcastOp de site en app van BN DeStem kun je niet alleen al het coronanieuws lezen en zien, je kunt er vanaf nu ook naar luisteren. Verslaggevers Floyd Aanen en Rob Aarts praten je iedere maandag en vrijdag bij in de nieuwe podcast ‘Corona in Brabant’.

In ‘Corona in Brabant’ pezen Floyd en Rob in de provincie. Floyd gaat de straat op om te kijken hoe Brabanders zich staande houden. Hoe maken zij het leven een beetje leutig in deze coronacrisis? Rob praat je bij over de laatste ontwikkelingen en gaat met collega-verslaggevers in gesprek over wat zij hebben gezien en wie zij hebben gesproken.

De weekmarkt en verzorgingshuis

In aflevering 1 bezoekt Floyd in Roosendaal de weekmarkt en reist hij door naar het verzorgingshuis, waar Riet Jonkers (82) haar demente man Kees (87) om de dag van boodschappen voorziet. Die takelt Kees vervolgens van z'n balkon naar boven, want elkaar zien of aanraken mogen ze niet. Ook het tuincentrum komt aan bod. 

Rob constateert dat nog niet alle Brabanders even zuinig met de coronamaatregelen lijken om te springen. Zo zijn afgelopen weekend meer dan honderd meldingen binnengekomen over feesten en bijeenkomsten, zoals in Breda en Middelbeers. 

De podcast is ook te luisteren via Spotify en Apple Podcasts. Hier kun je je ook abonneren, waardoor je direct de nieuwste afleveringen binnenkrijgt.  

Podcast 'Corona in Brabant' van Floyd Aanen en Rob  Aarts.
Volledig scherm
Podcast 'Corona in Brabant' van Floyd Aanen en Rob Aarts. © DPG Media