Schietpartij aan de Havik in Etten-Leur.
Volledig scherm
Schietpartij aan de Havik in Etten-Leur. © Cobine Van Der Louw

Alle verdachten van schietpartij aan Havik in Etten-Leur vrijgelaten

BREDA -  De rechtbank in Breda heeft dinsdag alle verdachten vrijgelaten van de schietpartij van 11 augustus aan de Havik in Etten-Leur. Volgens de rechters liggen er onvoldoende serieuze verdenkingen dat de twee die nog vast zaten hebben geschoten op Samir A.

Alle betrokkenen zijn daardoor vrij. Samir, zelf ook verdachte, was al meteen vrijgelaten.
De schietpartij is een complexe zaak. Vier personen liepen bij Samir zijn appartement binnen. Er is geschoten met een klein handvuurwapen. Uiteindelijk liep alleen verdachte John David P. (30) uit Oudenbosch een schotwond op.
Samir vertelde via zijn advocaat Mark Broere eerder tegen BNDeStem dat een wapen van het type kalasjnikov op een paar centimeter van zijn hoofd werd afgeschoten. Na het schot zou een worsteling zijn ontstaan. Samir liep die avond steekwonden op. Advocaat Ronald Drenth zei vlak voor de vrijlating dat John David niet heeft geschoten. Het zou juist Samir zijn geweest die op zijn cliënt schoot.

Mysterieuze draai

,,Er klopt geen hout van de verklaring van Samir dat hij is beschoten'', pleitte Drenth dinsdag in de rechtbank in Breda. Het zou juist Samir zijn geweest die schoot met een klein handpistool. John David P. werd in zijn linkerbil geraakt. Daarbij werd een zenuw geraakt. Hij zit nog altijd in een rolstoel. Een kogelinslag is in de woning van A. ook niet gevonden. Dat zou volgens de raadsman erop duiden dat het afschieten van dat 'geweer van 60 of 70 centimeter lang' gelogen is. ,,Of die kogel moet een mysterieuze draai hebben gemaakt en van kaliber zijn veranderd.''

De broer van John David, Dani, is ook verdachte en die verklaarde ook zoiets. Hij vertelde over de worsteling, waarbij hij meteen na het schot een pistool zou hebben weggegrist en verstopt. ,,Dat wij hier zitten en Samir vrij is, is de omgekeerde wereld.''
Officier van justitie Kristel Simpelaar is nog niet zo stellig over wie nu de schutter is. Zij wacht dna-onderzoek af naar sporen op het gevonden vuurwapen. Met name op de trekker zouden sporen te vinden moeten zijn. Ze verwacht dat dat onderzoek in december klaar is.

In totaal werden in dat weekend in augustus zes betrokkenen opgepakt. Er zijn verschillende bronnen in het criminele milieu die vertellen dat de betrokkenen in de drugs zitten. Of dat ook de aanleiding is geweest voor de schietpartij is nog altijd niet helder. Over een motief ging het ook niet, dinsdag in de rechtbank.
De strafzaak gaat 14 januari verder.

Poll

Het staat iedereen vrij om in een boerka te lopen.

  • Eens (0%)
  • Oneens (100%)
5 stemmen