Volledig scherm
De foto die Hugo de Jonge verstuurde vanaf het concert van Anouk. © Twitter

Woede over feestende ministers tijdens vonnis Lili en Howick

Een vrolijk Twitter-bericht van vicepremier Hugo de Jonge vanaf het strandconcert van Anouk op Scheveningen is vrijdagavond velen in het verkeerde keelgat geschoten. Het bericht kwam vlak vóór het tijdstip dat de rechtbank naar buiten bracht dat de Armeense kinderen Lili en Howick mogen worden uitgezet.

Rond kwart over tien 's avonds plaatste De Jonge (CDA) een vrolijke foto van hemzelf (midden op de foto), zorgminister Bruno Bruins (linksboven, VVD) en minister-president Mark Rutte (rechtsboven, VVD) via sociale media. De vrouw op de foto is staatssecretaris Barbara Visser (VVD). Bijna gelijk kwamen online heftige reacties los.

Want iedereen zat op dat moment gespannen te wachten op de uitspraak van de Amsterdamse voorzieningenrechter over de vraag of de uitzetting van de kinderen Lili en Howick naar Armenië deze zaterdag kan doorgaan. Ongeveer een uur later kwam dat vonnis en het pakte niet goed uit voor de twee jonge mensen. 

,,Erg tactvol deze tweet, terwijl zeer velen in spanning zitten om Lili en Howick!", schrijft een lezer onder het bericht van de minister. ,,Maar ja 'soms moet je hard zijn'. Geniet van jullie feestje; het zal jullie dus werkelijk worst zijn hoe het met twee jonge kinderen gaat en hun moeder! Ik schaam mij voor deze politiek!"

Een andere Twitteraar meldt: ,,Als ik Anouk was, zou ik ze de tent uitzetten." En een derde: ,,Toptweet. Ga je schamen! bah bah." Op het sociale medium regent het sindsdien vergelijkbare reacties.

De betrokken bewindslieden reageerden vanavond geen van allen via sociale media op de negatieve reacties die de foto veroorzaakt.