Vuurwerk: dit jaar wel of niet?
Volledig scherm
Vuurwerk: dit jaar wel of niet? © ANP / AFP

Weer een jaarwisseling zonder vuurwerk? Kabinet vraagt OMT om advies

Moet er opnieuw een landelijk vuurwerkverbod komen tijdens de jaarwisseling? Het kabinet heeft het OMT gevraagd daar advies over te geven nu de druk op de zorg na oplopende coronabesmettingscijfers weer toeneemt.

3 reacties

 • Johan Sweere

  7 maanden geleden
  Eens. Het wordt eens tijd dat het vuurwerk voor parriculieren geheel verboden wordt. Voor de jaarwisseling is het vooral de jeugd die er gevaarlijke capriolen mee uithaald en op oudjaarnacht zijn het de beschonken lui die er gevaarlijke capriolen mee uithalen.
 • Anton Schalk

  7 maanden geleden
  Wat weer eens niet gemeld wordt is dat er het eerste schaatsweekend in 2021 er 5x zoveel meldingen waren bij de eerste hulp als vuurwerkslachtoffers tijdens oud en nieuw… Mensen… luister nu eens… er is geen knalvuurwerk meer te koop in Nederland dit jaar, er is eveneens geen enkele vuurwerkpijl meer te koop… Als we geen mooi siervuurwerk meer af mogen steken, dan ook niet meer schaatsen lieve mensen.
 • M Wieringa

  7 maanden geleden
  Oneens. Ik werk in een winkel die ook vuurwerk verkoopt tijdens de verkoopdagen. Wij kunnen t in goede banen leiden, met afstand en alles. Niet een 2e keer. Ze vergeten dat alle voorbereidingen al lange tijd bezig zijn, ook bij de leveranciers.