Inflatie en hoge energieprijzen raken miljoenen Nederlanders in de portemonnee. Boodschappen doen is in een jaar tijd 12 procent duurder geworden.
Volledig scherm
Inflatie en hoge energieprijzen raken miljoenen Nederlanders in de portemonnee. Boodschappen doen is in een jaar tijd 12 procent duurder geworden. © ANP

Waarom het kabinet twijfelt over ‘profiteurstaks’

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie buigen zich morgen over de vraag hoe de klap van de hoge energierekeningen kan worden verzacht. De roep om een ‘superbelasting’ voor de profiteurs van de hoge prijzen -de energiebedrijven- klinkt vaak. Maar daar lijkt het kabinet niet op aan te koersen.

  1. Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija
    podcast

    Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija

    De nieuwe en de vorige Tweede Kamervoorzitter kregen het deze week aan de stok, nadat in het geheim een onderzoek naar klachten over Khadija Arib (PvdA) bleek te zijn uitgevoerd. De ruzie ging gepaard met felle beschuldigingen, maar wat gebeurde en nou achter de schermen? En terwijl die twist de gemoederen bezig heeft gehouden, is een nog explosiever dossier in de laatste fase: Johan Remkes komt woensdag met zijn bevindingen over de stikstofcrisis.