Michiel Suijker aan het woord tijdens het Zomercongres van de JOVD, de jongerentak van de VVD.
Volledig scherm
Michiel Suijker aan het woord tijdens het Zomercongres van de JOVD, de jongerentak van de VVD. © Michiel Suijker

VVD-jongeren willen vermogens en schenkingen zwaarder belasten

De jongerentak van de VVD, de JOVD, wil kansenongelijkheid aanpakken door vermogen minstens zo zwaar te belasten als inkomsten uit arbeid. Ook de belasting op schenkingen moet omhoog, zeggen landelijk voorzitter Michiel Suijker en bestuurslid Bram van Bon in een vraaggesprek met de Volkskrant.

7 reacties

 • Piet Baremans

  2 maanden geleden
  Dat standpunt verandert wel zodra ze zelf één of meerdere schenkingen krijgen van hun ouders. Voor veel mensen is over het gespaarde vermogen al meerdere malen belasting betaald en is de erf- en schenkbelasting puur diefstal. Alleen jongeren, vooral van de VVD willen dat gespaarde geld zelf in hun zak steken zodat ze het kunnen verbrassen aan allerlei luxe zaken.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Toine Koijen De Schenkingen van je eigen ouders of kinderen belasten, is pure diefstal. VVD jongen zijn nog erger dan hun partijgenoten.
 • Nico Kieft

  3 maanden geleden
  Echt socialisten gedachtengoed van de VVD,,,???
 • José Meer

  3 maanden geleden
  Het grote probleem van deze tijd is dat er niet meer gewerkt wordt,of je nu midden in de week of in het weekend in de stad komt de terrasjes zitten altijd vol met jongeren, toen wij zo oud waren waren we altijd aan het werk! Het werk moeten de buitenlanders komen doen! Van de nederlanders hoor je niet anders dan te hoge werkdruk en te weinig geld,met andere woorden we willen eigenlijk niet werken! De schaamte van niet werken is voorbij, geld stelen van de ouderen dat is gemakkelijk!
 • Paul Van Heesch

  3 maanden geleden
  Volgens mij zijn ze bij de vvd helemaal gek geworden.