Het demissionaire kabinet heeft van de Tweede Kamer de opdracht gekregen om het eigen risico in 2022 niet te laten stijgen.
Volledig scherm
Het demissionaire kabinet heeft van de Tweede Kamer de opdracht gekregen om het eigen risico in 2022 niet te laten stijgen. © Hollandse Hoogte / ANP

Voltallige Tweede Kamer stemt in met motie om verplicht eigen risico op 385 euro te houden

Het eigen risico in de zorg blijft volgend jaar gelijk, op 385 euro. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Een motie van de SP met die strekking wordt gesteund door álle partijen in de Kamer, waaronder coalitiepartijen VVD en CDA. Daarmee krijgt het demissionaire kabinet de opdracht om het eigen risico niet te laten stijgen. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”