Veel starters kunnen zich nu geen koophuis veroorloven. Straks is er subsidie mogelijk op het aankoopbedrag tot 75 duizend euro.
Volledig scherm
Veel starters kunnen zich nu geen koophuis veroorloven. Straks is er subsidie mogelijk op het aankoopbedrag tot 75 duizend euro. © Thinkstock

Starters en gezinnen kunnen straks een subsidie krijgen voor een koophuis

Maximaal 75.000 euroStarters op de woningmarkt die zich nu geen koophuis kunnen permitteren, kunnen straks subsidie krijgen om de aankoop van een nieuwbouwwoning te financieren. De regeringspartijen steunen een wetswijziging van het CDA om daar 40 miljoen euro voor uit te trekken.

3 reacties

 • Stefan kok

  5 maanden geleden
  Dit is wel een hele slechte ontwikkeling, als je het niet kunt betalen dan moet je het niet doen is mij altijd geleerd.. of leven we nu in een land wat de crisis van 2008 al is vergeten?
 • Henk De Wit

  5 maanden geleden
  Mensen die op latere leeftijd scheiden pakken overal naast. Ook deze groep mag geholpen worden.
 • C.J.A. van der Heyden

  5 maanden geleden
  Hoe gaat dat met relatief jonge mensen, die na scheiding hun huis hebben verkocht en tijdelijk zijn gaan huren, hetzij alleen of met een nieuwe partner. Vooral die alleen zijn komen nooit meer uit een huurhuis. Kunnen zij ook in aanmerking komen.
 1. Halve Duitse kabinet op bezoek in Nederland: ‘Zolang we geen voetbal spelen zijn we goede partners’
  met video

  Halve Duitse kabinet op bezoek in Nederland: ‘Zolang we geen voetbal spelen zijn we goede partners’

  Duitsland heeft de eerste achttien Leopard 2-tanks geleverd aan Oekraïne. Bondskanselier Olaf Scholz bevestigde het maandag in Rotterdam na een diepe zucht. ,,We hebben geleverd zoals aangekondigd.” Wapenleveranties liggen nog altijd gevoelig in Duitsland, al leverde geen enkel Europees land zoveel wapentuig aan Kyiv als Duitsland. Vaak deed het land dat in samenwerking met Nederland, zoals bij de pantserhouwitsers.