'Slob wil inkomsten Ster inzetten voor Songfestival'
UpdateHet kabinet besluit mogelijk om meevallende Ster-inkomsten te gebruiken voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Daarmee zou de 12,4 miljoen euro die de publieke omroep aan rijksbijdrage vraagt kunnen worden gedekt, zeggen ingewijden, zónder dat daarvoor belastinggeld nodig is.
De publieke omroep maakte deze week bekend dat zij 12,4 miljoen euro aan verantwoordelijk minister Arie Slob (Media) vraagt. De regeringspartijen zien het niet zitten om de portemonnee te trekken en belastinggeld in het Songfestival te steken. Daarom wordt er nu een creatieve oplossing gezocht in de Ster-inkomsten.
Reclame
Het geld dat de Ster-reclame oplevert, daalt al jaren. Maar af en toe is er een meevaller. Volgens bronnen is dat nu het geval en is die meevaller groot genoeg om de 12,4 miljoen euro te dekken. ,,Het is één van de dingen waar we serieus naar kijken.”
Een formeel besluit wordt volgende week verwacht. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat er nog gestudeerd wordt op het verzoek van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
Meer afdragen
De Ster laat weten dat het momenteel niet iets is waar ze mee bezig zijn. ,,Maar het klopt dat we meer gaan afdragen dan het net ministerie heeft begroot.’’ Dat geld vloeit normaal gesproken terug naar de reserves van de NPO. Daarvoor moeten ook andere evenementen en tegenvallers worden betaald.
Geraamd is dat het songfestivalspektakel, dat in mei plaatsvindt in Ahoy, 26,5 miljoen gaat kosten. Daarvan neemt de European Broadcasting Union - de drijvende kracht achter het internationale liedjesfestijn - 9,6 miljoen voor haar rekening. De NPO draagt 2,5 miljoen euro bij, AVROTROS 2 miljoen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VVD’ers doen ultieme poging om ‘Bambigevoel’ te behouden: ‘Red het hertenkamp’
-
PREMIUMmet video
Strijd om pensioenpot van 1300 miljard nadert ontknoping: stemt Eerste Kamer voor kabinetsplan of tegen?
Na 15 jaar gesteggel nadert de discussie over een nieuw pensioenstelsel vanaf maandag zijn ontknoping in de Eerste Kamer, waar tegenstanders nog een allerlaatste poging doen om de wet om zeep te helpen. Critici hopen op een draai van het CDA. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
1
Hogere bonus voor gemeenten die snel asielplekken aandragen
De nadere uitwerking van de zogeheten spreidingswet is nu toch af. Met de wet wil het kabinet asielzoekers eerlijk over het land verdelen en gemeenten die opvang weigeren kunnen dwingen. De wet kent een bonusbeleid voor snel handelende gemeenten. -
Met video
Werd 5,1 miljard aan coronageld wel goed besteed? Onzekerheid duurt voort
De coronapandemie is voorbij maar het ministerie van Volksgezondheid heeft nog steeds niet kunnen aantonen dat 5,1 miljard euro goed besteed is. Het wordt hoog tijd dat minister Sigrid Kaag van Financiën ingrijpt en dat de bonnetjes op tafel komen, vindt de Algemene Rekenkamer.
-
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
-
-
-
1
Luchtmacht koopt raketten en bommen voor onder drones
Nederland is overstag: ook onze krijgsmacht kan straks bommen en raketten afvuren via onbemande vliegtuigen. De oorlog in Oekraïne slecht daarmee opnieuw een taboe. Al blijft Defensie benadrukken: Nederland krijgt geen ‘killerdrones’. -
PREMIUMzes vragen
Een zonneboiler levert gratis warm water: in zoveel jaar verdien je hem terug
Ondanks stijgende prijzen en langere levertijden blijven zonnepanelen als warme broodjes over de toonbank vliegen. Terwijl zonneboilers maar mondjesmaat worden verkocht. Is dat terecht? Zes vragen over de potentie van een zonneboilersysteem op je dak.