Volledig scherm
EU-kandidaat Dorien Rookmaker (Forum voor Democratie) Hattem © eigen foto

‘Senator FVD overweegt partij te verlaten’

Door alle commotie binnen Forum voor Democratie overweegt Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker de partij te verlaten en over te stappen naar de nieuwe partij van Henk Otten die onlangs uit FVD is gezet. Tegen De Telegraaf zegt de senator dat ze twee weken de tijd neemt voor haar keus.

Rookmaker had zichzelf eind vorige maand opgeworpen als bemiddelaar tussen de geroyeerde Otten en FVD-leider Thierry Baudet, maar dat heeft niets opgeleverd. ,,Henk wil praten, maar Thierry wil gewoon niet. Dan stopt het voor mij ook." Rookmaker zegt tegen de krant dat FVD als ‘een vriendelijke club’ begon, maar er spanning is ontstaan. ,,Het ging over geld, macht en over wie er welke rol mag spelen.”

Inmiddels beraadt ze zich over haar eigen toekomst. ,,Voor mij zijn er drie opties. Of ik blijf bij FVD, maar dat lijkt steeds meer een afsplitsing van de VVD met de mensen die nu aan de top staan. Of ik ga naar huis en laat de boel de boel. Of ik stap over naar Henk Otten." Ze is naar eigen zeggen niet de enige binnen FVD die in dubio zit.

  1. Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast koningspaar

    Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast konings­paar

    Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zou naar India reizen om een grote handelsmissie te begeleiden, maar ze wijkt vrijwel geen moment van koninllijke zijde. Bij het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze week aan India brengen zouden ze het gezelschap hebben van minister Blok (Buitenlandse Zaken), maar hij sluit pas morgenavond aan. Blok bleef langer in Europa voor overleg over de crisis in het noorden van Syrië.