Volledig scherm
PREMIUM
Mark Rutte Rutte - en daarmee de VVD - wil af van het imago als zou hij aan de leiband lopen van het grootkapitaal. © ANP

Rutte wil de 'gewone man' te vriend houden

Ineens slaat Mark Rutte een andere toon aan. Multinationals zijn uit de gratie en er is onvrede over de koopkracht. Dus is het tijd voor een ander geluid.

De aanval van Mark Rutte op de 'bazen' van Nederland oogstte hoon. Dit was toch de man die tot voor kort zo'n beetje als enige in Nederland verdedigde dat de dividendbelasting moest worden afgeschaft?

  1. Minister Grapperhaus zet speciaal team op intensivering beveiliging advocaten

    Minister Grapper­haus zet speciaal team op intensive­ring beveili­ging advocaten

    Naar aanleiding van de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. is een speciaal team samengesteld onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat kijkt naar de beveiliging van advocaten. ,,Dit team heeft de bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren respectievelijk te intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen deze dreiging”, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), die de moord op advocaat Derk Wiersum een ‘aanslag op de rechtsstaat’ noemt.