Volledig scherm
Thierry Baudet (FvD) met op de achtergrond Mark Rutte (links) in de Tweede Kamer. © ANP

Rutte noemt bedreigingen Baudet totaal onacceptabel

Premier Rutte heeft zich uitgesproken over de commotie rond Forum voor Democratie. Rutte neemt duidelijk stelling tegen de bedreigingen aan het adres van Forum-leider Thierry Baudet en roept op tot verdraagzaamheid.

„Iedereen mag het in Nederland met iedereen oneens zijn, maar bedreigingen zoals die aan Thierry Baudet zijn totaal onacceptabel’', zo zegt hij in De Telegraaf. ,,Alle politici moeten in veiligheid en vrijheid hun werk kunnen doen. Democratie is geen gemakkelijk, maar wel een rijk bezit. Dat moeten we met z’n allen beschermen.’’

Sinds de overwinning van Forum voor Democratie bij de Statenverkiezingen van afgelopen woensdag wordt de Forum-leider fel aangevallen. Tijdens een betoging in Amsterdam, afgelopen weekeinde, riep een demonstrant : ‘Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.’ De politie onderzoekt de zaak.

Eerder schreef een docent van de Universiteit in Utrecht op Facebook ‘Volkert, waar ben je?’, waarmee hij refereerde aan de moord op Pim Fortuyn in 2002. De docent is op non-actief gezet. 

Kijk hier naar de beelden uit Amsterdam: