Oud-piloot Julio Poch zit in een koffiezaak voorafgaand aan de openbare verhoren in de zaak van Poch tegen de staat in 2019.
Volledig scherm
Oud-piloot Julio Poch zit in een koffiezaak voorafgaand aan de openbare verhoren in de zaak van Poch tegen de staat in 2019. © ANP

Rinnooy Kan onderzoekt vermeende beïnvloeding Koninklijk Huis in zaak-Poch

Alexander Rinnooy Kan gaat onderzoek doen naar vermeende beïnvloeding vanuit het Koninklijk Huis in de zaak rond Julio Poch. De Tweede Kamer had om een onafhankelijk onderzoek gevraagd. Het moet voor 1 juni volgend jaar klaar zijn, schrijft demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Kamer.

  1. Julio Poch wil hogere schadevergoeding van minister Grapperhaus voor advocaatkosten

    Julio Poch wil hogere schadever­goe­ding van minister Grapper­haus voor advocaat­kos­ten

    De Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch is minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) erkentelijk voor de tegemoetkoming van 700.000 euro voor de acht jaar dat hij in Argentinië onterecht in de cel heeft gezeten. Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Die benadrukt wel dat het bedrag niet toereikend is voor de advocaatkosten en de opgelopen schulden in die periode. ,,Omdat het besluit van de minister onherroepelijk is, hopen we daarom nu op een aanvullend besluit’’, aldus Knoops.