Minister-president Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-president Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP

Prijsplafond kon wél eerder: Brussel bood ruimte, maar kabinet wachtte

UPDATEHet kabinet stelt dat het haastig in elkaar gesleutelde prijsplafond pas kon na recent groen licht van Brussel en energiebedrijven. Maar die suggereren zelf dat het best eerder had gekund. Het formele kabinetsverzoek kwam pas vorige week binnen bij de koepel van energiebedrijven.

  1. Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija
    podcast

    Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija

    De nieuwe en de vorige Tweede Kamervoorzitter kregen het deze week aan de stok, nadat in het geheim een onderzoek naar klachten over Khadija Arib (PvdA) bleek te zijn uitgevoerd. De ruzie ging gepaard met felle beschuldigingen, maar wat gebeurde en nou achter de schermen? En terwijl die twist de gemoederen bezig heeft gehouden, is een nog explosiever dossier in de laatste fase: Johan Remkes komt woensdag met zijn bevindingen over de stikstofcrisis.