Een onderonsje tussen informateur Tjeenk Willink, D66-leider Alexander Pechtold en CDA-leider Sybrand Buma in de tuin van het Catshuis.
Volledig scherm
Een onderonsje tussen informateur Tjeenk Willink, D66-leider Alexander Pechtold en CDA-leider Sybrand Buma in de tuin van het Catshuis. © ANP

Pechtold 'uiterst teleurgesteld' en weet niet hoe nu verder

D66-leider Alexander Pechtold is ,,uiterst teleurgesteld" dat het onmogelijk is gebleken een kabinet te vormen van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Hij wil geen schuldige aanwijzen, maar sprak wel van ,,politiek onvermogen en politieke onwil''. GroenLinks zei vanavond  ,,nee'' tegen een eindvoorstel van informateur Herman Tjeenk Willink over het vluchtelingenbeleid. D66 was daarmee wel akkoord, net als VVD en CDA.

 1. Podcast: Massahysterie bij Viruswaarheid, een onbetrouwbare overheid en de arrogantie van Hoekstra

  Podcast: Massahyste­rie bij Viruswaar­heid, een onbetrouw­ba­re overheid en de arrogantie van Hoekstra

  Wel een avondklok, geen avondklok, toch een avondklok. Protestgroep Viruswaarheid beleefde een knotsgekke week, en met hen heel Nederland. Bliksemsnel werd er een nieuwe spoedwet gemaakt, maar wat zegt dat over de betrouwbaarheid van de overheid? En wat gebeurt er als het kabinet afspraken niet nakomt? In Zeeland weten ze daar meer van, want daar zou een marinierskazerne komen, maar die kwam niet. De verkiezingscampagne kent daarnaast de eerste blunderaar met een schaatsende Wopke Hoekstra.
 1. Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel
  Play

  Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel

 2. Arts Sabine behandelde een jaar geleden eerste coronapatiënt
  Play

  Arts Sabine behandelde een jaar geleden eerste coronapa­tiënt