Omstreden 2G-plan op de lange baan, ‘langere avondlockdown dreigt’

VIDEO'SHet kabinet bevriest het controversiële plan om ongevaccineerden buiten te sluiten (2G). Ook de uitbreiding van de coronapas naar werk en onderwijs gaat op de lange baan. Het ontbreekt aan voldoende politiek draagvlak, tegelijk is het te vroeg om al sectoren te heropenen. Voor de avondlockdown dreigt dus verlenging. 

7 reacties

 • Rob Anoniem

  2 maanden geleden
  Als ik mensen uit de horeca hoor praten dat ze geen 2G willen maar ook geen vervroegde sluitingstijden dan zakt daadwerkelijk mijn broek af. Ze willen alleen maar graaien dus want ze betalen een hoge huur aan mensen met die bungalow in Zuid Frankrijk. Het zwarte geld vloeit en vloeide rijkelijk in de horeca en de bediening krijgt een zeer schamel salaris voor soms hard werken zonder vaste aanstelling en zonder pensioenvoorziening. Er is veel mis in de horeca, laat ze dus even hun mond houden!
 • Walter van Griethuijsen

  2 maanden geleden
  De regering wil terecht geen tweedeling in de maatschappij, maar zorgt daar nu direct zelf voor. Antivaccers die voorrang krijgen op gevaccineerde hartpatienten, kankerpatienten en anderen die dringend zorg nodig hebben. Deze mensen hebben geen keuze, anti-vaccers hebben kun keuze gemaakt. Aanvaard dan de gevolgen van je keuze!
 • Gé van Dongen

  2 maanden geleden
  De Nederlandse Regering had al begin 2020 een wetswijziging moeten doorvoeren. In dat geval kun je een vaccinatieoplicht hanteren en waren wij allen nu verder geweest.
 • jos buijk

  2 maanden geleden
  Het kabinet is tegen polarisatie maar werkt het hiermee wel verder in de hand. Een kleine groep antivaccers bepaalt nu dat we een langere lockdown krijgen . Als ( bijna) iedereen gevaccineerd zou zijn zouden er geen problemen zijn zoals in portugal b.v. Democratie is een groot goed maar als je als kleinere groep z'n wil op weet te leggen aan de meerderheid dan schiet dit z'n doel voorbij. Met 2G zou de meerderheid meer vrijheid krijgen .
 • Ludo Elst

  2 maanden geleden
  Wat is De Nederlandse regering toch een stelletje softies. Kijk eens naar het buitenland..... Die niet gevaccineerd zijn , de testen laten betalen, waarom draaien wij voor die kosten op ? Geen voorrang op de IC Ludo Elst