Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij en houden huisdieren

VIDEOKonijnen en vogels mogen vanaf 2023 mogelijk niet meer in een hok of kooi worden gehouden. Dat is het gevolg van een nieuwe dierenwet, die vorige week geruisloos is aangenomen door de Eerste Kamer. Minister Carola Schouten (Landbouw) zit ermee in haar maag.

4 reacties

 • Adrie Willaert

  4 maanden geleden
  Het vissen Wordt vergeten.Drukte over vogels en konijnen.,maar overhet vissen hoor je niets.Dat is pas dierenmishandeling.Ze worden met de haak al spartelend naar de kant gesleurd.Tegenwoordg mag je geen visje meer mee naar huis te nemen.Dat wil zeggen een vis kan wel 100 keer met een haak in aanraking komen.Ze worden vaak opgezocht met een bootje met een camera..Het wordt tijd dat ze hier ook eens aandacht aan besteden.(ARTIKEL BETREFT ZOET WATERVIS) ADRIE WILLAERT
 • Rien Steenbakkers

  4 maanden geleden
  En hoe moet het zo dadelijk met de MENSEN die nu in n flat of appartement wonen gaan we deze dan ook uitlaten
 • HPM van den Bogaard

  4 maanden geleden
  Eindelijk iets zinnigs. Dit zou iets vanzelfsprekends moeten zijn voor alles wat leeft. En dat nu een hond buiten los moet gaan lopen tijdens het wandelen is overdreven. Het gaat om bewegingsvrijheid. Dat wil in mijn ogen zeggen dat ze niet 24 uur per dag in een hok opgesloten moeten zitten. En dat geld ook voor katten, paarden, koeien en andere dieren. Die moeten ook kunnen liggen zoals ze willen en ruimte hebben. Dat wil niet zeggen dat je alles bij elkaar moet gooien. Maar logisch nadenken.
 • wout paulussen

  4 maanden geleden
  Wat een onzin. Wie bedenkt zoiets?