Mona Keijzer verlaat de politiek na coronakritiek: ‘Ik wil geen splijtzwam zijn’

VIDEO'SMona Keijzer verlaat de politiek. Na haar openlijke coronakritiek afgelopen weekeinde werd ze al ontslagen als staatssecretaris, maar nu keert ze ook niet terug in de Tweede Kamer. De CDA-fractie vindt dat haar afwijkende opvattingen niet te verenigen zijn met de partijkoers en vroeg haar om te vertrekken. Dat doet ze, Keijzer geeft haar zetel terug. ‘Maar ik blijf CDA’er'. 

3 reacties

 • Gerard Lambregts

  1 jaar geleden
  Gerard Ik hoop van harte dat er nu meer verstandige kamerleden zich bij Mona aansluiten.
 • Mieke

  1 jaar geleden
  Ik neem mijn petje af voor mevrouw Keijzer, dat ze niet mee hobbelt en gewoon haar eigen mening verkondigt.
 • Kop

  1 jaar geleden
  Ik ben erg benieuwd welke vervolg dit gaat krijgen. Volgens Omtzigt heeft Rutte een onjuiste procedure gehanteerd voor dit ontslag. Het zou hiermee niet rechtmatig zijn. Voor de rest is de kliek in Den haag totaal onnavolgbaar geworden. Jammer.
 1. Hoekstra na drie uur uit schuilkelder Kiev: ‘Onderweg kregen we het signaal dat er met raketten werd geschoten’

  Hoekstra na drie uur uit schuilkel­der Kiev: ‘Onderweg kregen we het signaal dat er met raketten werd geschoten’

  Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, die tijdens zijn bezoek aan Oekraïne geconfronteerd werd met beschietingen op hoofdstad Kiev, is daardoor extra gemotiveerd om door te gaan met hulp aan Oekraïne. ,,Dit is alleen maar een grote motivator om schouder aan schouder te blijven staan", zei hij vanuit een schuilkelder in Kiev. Rond 17.30 uur kon de Nederlandse delegatie de schuilkelder verlaten.