Foto ter illustratie. Het studentenprotest in september 2018 op de Dam, tegen het plan van de toenmalige minister Van Engelshoven om studenten meer rente te laten betalen op studieleningen.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Het studentenprotest in september 2018 op de Dam, tegen het plan van de toenmalige minister Van Engelshoven om studenten meer rente te laten betalen op studieleningen. © ANP

‘Meeste partijen willen compensatie voor studenten die onder leenstelsel vallen’

Dat er in de Tweede Kamer inmiddels een meerderheid is voor afschaffing van het leenstelsel en herinvoering van studiefinanciering was bekend, maar nu blijken de meeste partijen ook de (oud)studenten die onder het leenstelsel vallen extra te willen compenseren. Dat meldt NOS op 3 na een rondgang. 

 1. Jurist over vrijgeven patenten coronavaccins: ‘Farmaceuten huilen krokodillentranen’
  PREMIUM

  Jurist over vrijgeven patenten coronavac­cins: ‘Farmaceu­ten huilen krokodil­len­tra­nen’

  Nu de coronapandemie de wereld al bijna anderhalf jaar in haar greep houdt, pleiten de VS en Europa opeens voor het vrijgeven van patenten op vaccins. De Nederlandse jurist Ellen 't Hoen, internationaal specialist op dit gebied, noemt het een ‘monumentale ommezwaai’ van de rijke landen, maar spreekt ook van ‘eigenbelang’. Over klagende farmaceuten hoeven we ons volgens haar geen zorgen te maken. ,,Die huilen krokodillentranen.”
 1. Burgemeester Depla: 'Landelijke maatregelen steeds overbodiger'
  Play

  Burgemees­ter Depla: 'Landelijke maatrege­len steeds overbodi­ger'

 2. Aangename temperaturen, maar wel veel buien
  Play

  Aangename temperatu­ren, maar wel veel buien