Volledig scherm
Geert Wilders © ANP

'Mark Rutte, u kunt de PVV niet blijven negeren bij de formatie'

Open briefAD-lezer Irma van Rijn doet een dringende oproep aan demissionair premier Mark Rutte. ,,Een groot deel van de Nederlandse bevolking wil dat de PVV gaat regeren, en dit is niet voor niets!"

Ik verbaas mij over het feit dat u, Mark Rutte, als premier en als lijsttrekker van de VVD niet wil samenwerken met de PVV. Alleen omdat de heer Wilders een aantal jaren terug een fout heeft begaan. Dus, Wilders wordt door u hiermee voor zijn leven lang veroordeeld.

U, die de afgelopen tijd uw eigen partijleden die een scheve schaats reden, blijft bijstaan en blijft spreken over integere personen. Het zijn er inmiddels al wel aardig wat geworden binnen uw eigen partij.

Maar wat ik nog het meest verwerpelijk vind, is dat u de keuze van het Nederlandse volk geheel negeert. De PVV heeft een grote winst geboekt tijdens de laatste verkiezingen. Dus een groot deel van de Nederlandse bevolking wil dat de PVV gaat regeren, en dit is niet voor niets!

Waar is nu onze democratie in Nederland? U negeert gewoon de keuze van het Nederlandse volk, en dit vind ik een ernstige fout van u, als premier van ons land.

Geert Wilders heeft het recht op een nieuwe kans, want de kiezer in Nederland heeft ervoor gezorgd dat zijn partij een grote winst heeft geboekt tijdens de afgelopen verkiezingen. Dit terwijl de VVD heel veel stemmen heeft ingeleverd. Dus hoe durft u eigenlijk zo autoritair op te treden? Respect voor de PVV en voor Geert Wilders zou meer passend zijn.

Irma van Rijn, Barendrecht.