Volledig scherm
PREMIUM
De Deense Margrethe ­Vestager gold als model voor Birgitte Nyborg, de gehaaide premier uit de serie Borgen. © Bloomberg via Getty Images

Margrethe Vestager: de gesel van de grote techbedrijven

Ze was al gevreesd, en wordt dat nu nóg meer. Eurocommissaris Margrethe ­Vestager maakt zich op voor een tweede termijn in Brussel. De Apples en Googles in de wereld mogen hun borst natmaken.

Eerst maar eens de dingen die er eigenlijk niet toe doen, maar wel telkens terugkomen in de profielen van Margrethe Vestager. Ze heeft kort grijs haar, draagt bij voorkeur zijden kleding met bloemmotief, verschijnt regelmatig op turnschoentjes of met een grote schoudertas en heeft drie dochters.

  1. Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast koningspaar

    Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast konings­paar

    Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zou naar India reizen om een grote handelsmissie te begeleiden, maar ze wijkt vrijwel geen moment van koninllijke zijde. Bij het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze week aan India brengen zouden ze het gezelschap hebben van minister Blok (Buitenlandse Zaken), maar hij sluit pas morgenavond aan. Blok bleef langer in Europa voor overleg over de crisis in het noorden van Syrië.