Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam staat de pers te woord na het Veiligheidsberaad. Hij wil, zoals meer burgemeesters, dat terrassen toch snel weer opengaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam staat de pers te woord na het Veiligheidsberaad. Hij wil, zoals meer burgemeesters, dat terrassen toch snel weer opengaan. © ANP

Mag Aboutaleb kabinet weigeren te volgen? 'Wet wijst burgemeester aan als autoriteit'

interviewTerwijl het kabinet terrassen gesloten wil houden, pleiten burgemeesters vurig voor heropening omdat zij vrezen dat parken anders volstromen. Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt dat het anders ‘niet meer te handhaven is’. Maar mag hij weigeren de regels van het kabinet te volgen?

  1. TERUGLEZEN | 538 Oranjedag stijf uitverkocht, fors meer nieuwe coronagevallen door technische storing
    Play
    CORONAVIRUS

    TERUGLEZEN | 538 Oranjedag stijf uitver­kocht, fors meer nieuwe coronage­val­len door technische storing

    Er zijn meer dan 1 miljoen tickets aangevraagd voor 538 Oranjedag, het grootste Fieldlab-evenement tot nu toe. Er waren 10.000 kaartjes beschikbaar voor het feest in Breda. Ondertussen is het aantal nieuwe coronagevallen de afgelopen 24 uur fors gestegen. Dat komt echter deels door een technische storing eerder in de week. De storing is verholpen en tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 8797 vastgestelde besmettingen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 7 januari. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.