Arie Slob, minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media, arriveert op het Binnenhof voor een debat over het Cornelius Haga Lyceum.
Volledig scherm
Arie Slob, minister voor Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media, arriveert op het Binnenhof voor een debat over het Cornelius Haga Lyceum. © ANP/Lex van Lieshout

Kamer twijfelt aan geschiktheid voorgedragen interim-bestuurder Haga Lyceum

De Tweede Kamer heeft twijfels over de interim-bestuurder die door het Cornelius Haga Lyceum is aangesteld. De vraag is of deze Marcel Heuver wel geschikt is als onderwijsbestuurder. Ook bestaat de vrees dat hij als stroman van het bestuur zal fungeren, dat van de minister en de Tweede Kamer juist moet opstappen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.