Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire komen aan op het Plein voorafgaand aan het debat over de zaak in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire komen aan op het Plein voorafgaand aan het debat over de zaak in de Tweede Kamer. © Hollandse Hoogte / ANP

Kamer: Onderste steen boven rond ‘afzwakken’ rapport toeslagenaffaire

Een meerderheid van de Tweede Kamerleden eist nadere uitleg over een rapport rond de toeslagenaffaire. Amper een week geleden werd een onderzoek gepubliceerd en nu wordt vermoed dat er zaken in zijn ‘afgezwakt’, omdat dit het ministerie van Financiën beter uitkwam. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen moet vertrekken als blijkt dat er opnieuw zaken zijn toegedekt, zegt Renske Leijten (SP) zelfs. 

  1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
    VIDEO

    Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

    Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.