Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken,  wordt bij het debat over de toespraak van president Volodimir Zelenski van Oekraïne onderworpen aan een vragenvuur van boze Kamerleden.
Volledig scherm
Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, wordt bij het debat over de toespraak van president Volodimir Zelenski van Oekraïne onderworpen aan een vragenvuur van boze Kamerleden. © ANP/Bart Maat

Kamer krijgt na geruzie vanavond nog overzicht Nederlandse sancties: ‘Dit is onacceptabel en gênant’

update/videoIn de Tweede Kamer is grote ergernis ontstaan omdat minister Hoekstra (Buitenlandse Zaken) niet kan aangeven wat Nederland precies doet om de sancties tegen Rusland na te leven. Het kabinet moet daar, zo bleek in een debat meteen na de speech van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan het parlement, vanavond nog duidelijkheid over verschaffen.

  1. Halve Duitse kabinet op bezoek in Nederland: ‘Zolang we geen voetbal spelen zijn we goede partners’
    met video

    Halve Duitse kabinet op bezoek in Nederland: ‘Zolang we geen voetbal spelen zijn we goede partners’

    Duitsland heeft de eerste achttien Leopard 2-tanks geleverd aan Oekraïne. Bondskanselier Olaf Scholz bevestigde het maandag in Rotterdam na een diepe zucht. ,,We hebben geleverd zoals aangekondigd.” Wapenleveranties liggen nog altijd gevoelig in Duitsland, al leverde geen enkel Europees land zoveel wapentuig aan Kyiv als Duitsland. Vaak deed het land dat in samenwerking met Nederland, zoals bij de pantserhouwitsers.