Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) tijdens een overleg in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) tijdens een overleg in de Tweede Kamer. © ANP

Kabinet: Zeventig maatregelen tegen overlastgevende asielzoekers mogelijk

Het kabinet wil met zeventig maatregelen overlastgevende asielzoekers aanpakken. Een zogenoemde toolbox moet gemeenten, ov-bedrijven en winkeliers meer bekend maken met middelen om overlast van asielzoekers tegen te kunnen gaan. Dat schrijft staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel) in een brief aan de Tweede Kamer.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Minister Slob vindt anti-homoverklaring scholen ‘een brug te ver’, OM onderzoekt uitlatingen bewindsman
  Play
  Video

  Minister Slob vindt an­ti-homoverkla­ring scholen ‘een brug te ver’, OM onderzoekt uitlatin­gen bewindsman

  Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) gaat verklaringen die ouders op sommige reformatorische scholen moeten ondertekenen onder de loep nemen om te kijken of het in strijd is met een veilige schoolomgeving. In die teksten moeten ouders bijvoorbeeld afstand nemen van homoseksualiteit. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de strafbaarheid van Slobs eerdere uitspraken.