Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

4 reacties

 • J.C.A. Hamers

  4 maanden geleden
  Wanneer wordt er eens aandacht besteed aan de vele senioren die graag van 19.30 uur tot ca. 23.00 uur willen bridgen. Ze zijn allemaal gevaccineerd. Veel bridgeclub zullen niet overleven als er niet gespeeld mag worden.
 • Peter van Dijk

  4 maanden geleden
  @C Wesselingh Een positieve test is geen besmetting, maar toont slecht een stukje DNA aan wat na 45 herhalingen is aangetoond. De meesten die besmet zijn, hebben geen klachten. En zo is ook Omicron bijzonder zwak en zelfs milder dan een griep. Paniek om niks.
 • C Wesselingh

  4 maanden geleden
  Ik ben van overtuiging besmet ing horeca en theater minder is dan in een supermarkt waar niemand op afstand let
 • Peter van Dijk

  4 maanden geleden
  3 euro voor een glaasje pils. Agge maar leut hebt. Met je mondkapje, vaste plek en QRzankzinnigheid code. Ik haal wel in de super een halve liter 8.6 voor 1,25. Vorig jaar was ik niet welkom als niet ingespoten, nu ben ik welkom als wel ingespoten. Discriminatie, volgens de grondwet - art. 1. Discriminatie is strafbaar, weet U nog ? In dit geval weiger ik de horeca nog 1 cent en mogen ze van mij failliet gaan. Ze vragen erom en verdienen het zelfs ! Ondanks dat gaat de horeca buigen.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.